Výstava Vánoce ve světe v Digital Academy

Facebook
Twitter
E-mail
Tisk

24. 12. – Štědrý den. Domem voní vánočka, na stole nachystán kapr s bramborovým salátem, v obýváku čeká ozdobený stromeček na dárky od Ježíška. V českých vánočních tradicích máme asi všichni jasno.

Jak se ale slaví Vánoce ve světě? Věděli byste, jakou měl Santa původně barvu? Čím je tvořen tradiční koláč na Maltě či jaké tradice probíhají ve Španělsku? Studenti 1.A Digital Academy tyto informace vypátrali za Vás. V rámci předmětu „Managing an Event“ (Pořádání akcí) si připravili pro žáky 2. stupně základních škol výstavu Vánoce ve světě.  Výstava probíhala v budově školy v Kutné Hoře v Malíně od 19. do 21. prosince 2022.

Studenti vytvořili skupiny a každý tým si vybral zemi, kterou bude prezentovat. Na výběr měli studenti země, do kterých škola pořádá výměnné pobyty a zahraniční stáže. Jedná se o Maltu, Austrálii, Anglii, Irsko, Německo, Itálii a Španělsko.

Na přípravě stánků studenti pracovali ve volných chvílích po dobu tří týdnů. Každá skupina zvolila jiný přístup a jiné zpracování svého tématu. Španělsko se např. vydalo cestou digitálních technologií a prezentací s krátkým videem, Irsko zabodovalo interaktivním přístupem, Malta zaujala studenty přehlednou vizualizací. Některé země měly dokonce pro žáky připraveny malé soutěže s odměnami.

Každá prohlídka výstavy byla zakončena společnými koledami, kvízem a krátkým povídáním. Žáci, kteří navštívili výstavu, měli možnost dát studentům a učitelům Digital Academy zpětnou vazbu z průběhu celé akce. Výstavu ohodnotili všichni zúčastnění žáci ze ZŠ známkou za 1.

Samotné studenty Digital Academy projekt velmi bavil. Nejvíce si však chválili interakci s mladšími žáky a možnost prezentovat svou práci dalším.

„Mám velikou radost z pozitivního hodnocení, které se nám od účastníků dostalo. Jsem ráda, že si akci užili návštěvníci ze základních škol, i naši pořádající studenti. Příští rok plánujeme rozšíření o dvě další třídy, a tak by mohla být výstava bohatší o pár dalších zemí.“ sdělila ředitelka školy Mgr. Kateřina Tvrdík Exnerová. „Doufáme, že příští rok nás navštíví i další školy a stane se z toho vánoční školní tradice. Protože potěšit druhé, platí jak u českých, tak i u zahraničních Vánoc.“



Dubnový kurz ASISTENT PEDAGOGA

Dubnový víkendový kurz startuje již 6. dubna. Počet míst je omezen.  PŘIHLÁŠKA KE STAŽENÍ ZDE.   Cílem studia je získání kvalifikace asistenta pedagoga pro přímou