Střední škola může vaše děti i bavit

Facebook
Twitter
E-mail
Tisk

„Škola není na zábavu. Musíte se tam učit. Sedět v lavici a dávat pozor!“ Také máte takové přesvědčení? V dnešní době můžeme svým dětem závidět. Zkostnatělé praktiky ze „staré školy“ dnes na některých školách upadly do zapomnění.

 

střední škola může vaše děti i bavit - 01

S dobou jdou například učitelé na soukromé střední škole Digital Academy v Kutné Hoře. Do každodenní výuky implementovali takové změny, které jsou pro organizaci školy sice velmi náročné, ale o to prospěšnější jsou pro studenty a jejich budoucnost. Navíc zde můžete vedle české maturity získat také anglickou maturitu, která je na českém i zahraničním trhu vstupenkou
k dobré práci. Uznávají ji dokonce i zahraniční vysoké školy.

 

Skoro polovina předmětů je volitelná

 

Jednou z úžasných možností, které Digital Academy nabízí, je systém volitelných předmětů. Studenti si mohou zvolit celých 40 % předmětů podle toho, co je baví, k čemu mají talent a co by chtěli v budoucnu dělat. Vybírají si na burze projektů, která probíhá vždy v září. Mohou se tak zapsat třeba na cizí jazyky, přírodní vědy, zeměpis a ekologii, fitness, ekonomii, účetnictví, finance, moderní dějiny, emoční inteligence a další. Ze široké škály předmětů si každý vybere to své, co ho zajímá. Lépe se tak i učí, když ho to baví.

 

Můžete si zde dokonce nechat udělat certifikát počítačové gramotnosti. Jedná se o certifikovanou zkoušku informačních technologií, kterou studenti mohou získat v průběhu prvních let studia a počítá se do maturity – mají o to v posledním ročníku maturitní zkoušku zjednodušenou.

 

„Většina běžných státních škol tuto možnost dětem nenabízí, protože je to pro ně zkrátka práce navíc. My do toho rádi investujeme spoustu energie i peněz, abychom to studentům umožnili a pomohli jim se profesně i osobnostně rozvíjet,“ prozradil Ing. Jan Bobek.


střední škola může vaše děti i bavit - 02

Proč sedět v lavici, když venku je tak krásně?

 

Na Digital Academy Kutná Hora věří, že studentům k lepšímu soustředění pomáhá také změna prostředí. Například od začátku školního roku stojí na pozemku školy velkolepá jurta s vysokými stěnami, kterou firma Narava zhotovila z materiálů odolných vůči vodě, větru i sněhu. Nic tak nebrání jejímu celoročnímu využívání za každého počasí. Výuka v jurtě je velmi oblíbená. Bylo to něco jiného, ozvláštnění výuky, které vás nabije energií, zvýší pozornost, a ještě jste na čerstvém vzduchu.

 

Za zkušenostmi po Evropě

 

Dalším skvělým benefitem, který Digital Academy nabízí, jsou výměnné pobyty a zahraniční stáže. Na cestách po Evropě si studenti mohou vyzkoušet v praxi vše, co se předtím učili v teoretické rovině. „Máme tu například studenta, kterého baví fotografování. Na naší škole studuje mimo jiné i podnikání. Učíme ho tedy, jak svého talentu využít podnikatelsky, obchodně,
manažersky i účetně. Tento student odjel na měsíční stáž do Německa, kde pracoval v místním fotoateliéru. Jednak tedy uplatnil to, co ho baví, tedy fotografování, a zároveň díky práci v zahraničí pronikl i do podnikání v Německu. Viděl, jak to tam funguje, a k výplatě tak získal i cenné zkušenosti,“ prozradil Ing. Jan Bobek.

 

Možnost stáže v zahraničí nebo výměnného pobytu mají studenti DA Kutná Hora alespoň dvakrát za studium! „Není jednoduchý proces získat podporu od EU, ale my víme, že to pro studenty má hodnotu, a tak se tomu věnujeme. Studenta to nic nestojí, všechny organizační záležitosti jdou přes nás, jídlo, ubytování a cesta jsou hrazeny z dotačních prostředků EU. A ještě si přivezou peníze za odvedenou práci,“ vysvětluje Ing. Jan Bobek.

 

střední škola může vaše děti i bavit - 03

Věděli jste, že na Digital Academy můžete získat i mezinárodně uznávanou anglickou maturitu? Více informací najdete v tomto článku.

Nábor nových studentů v Kolíně

Dnes probíhal v OC Futurum v Kolíně „nábor“ nových studentů BEZ PŘIJÍMAČEK !!! Bez stresu Kvalitní vzdělání Exkluzivní komunita Česká i anglická maturitaPŘIJETÍ NA ZÁKLADĚ

Munk competition poprvé na Digital Academy

V letošním roce měla Digital Academy poprvé tu čest hostit soutěž Studijního nadačního fondu Dr. Ing. Františka Munka a Naděždy Munkové – Prášilové.  Studenti z